Események

GoPink! kampány a Bio-Fungi Kft.-től a daganatos betegek gyógyulásáért

A daganatos betegek gyógyulását segítik idén is a Bio-Fungi Kft. rózsaszín csomagolású
termesztett gombatermékei. Október folyamán a rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából
befolyt összeg idén a Szent János Kórház mellrák ellenes munkáját támogatja.

A Bio-Fungi Kft. tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges
életmód, így szívügyüknek tekintik az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását,
mint az emlőrák. Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel
a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a
megelőzésen is van. A GoPink! kampány ennek fontosságára hívja fel a figyelmet minden év
októberében a rózsaszín csomagolású termesztett gombákkal. A rózsaszín tálcás gombatermékek
eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta
támogatja a mellrák ellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.
„Az elmúlt három évben a Szent Margit Kórházat támogattuk a rózsaszín tálcás kampányunkkal,
amelynek köszönhetően kapott új kezelőágyakat az Onkológiai Osztály kemoterápiás kezelőhelyisége,
valamint az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit növelő, az emlősebészetben nélkülözhetetlen
eszközöket kapott a Sebészeti Osztály. Az idei évben az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János
Kórház és Szakrendelőt támogatjuk.” – mondta el Mutsy Árpád a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa.

A kampány honlapja: www.gopink.hu

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja
Ebben az időszakban világszerte különböző kampányokkal hívják fel a nők figyelmét a betegségre, a
mammográfiás szűrés és a megelőzés fontosságára! Magyarországon évente közel nyolcezer új
emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel
gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van. A Szent Margit Kórházban és a Bajcsy-
Zsilinszky Kórházban a betegtájékoztatás mellett nyílt napot is szerveznek, amelyre előzetes
regisztrációval és beutalóval bárki, lakhelytől függetlenül elmehet. Szakemberektől lehet kérdezni a
szűrésről, a megelőzésről és magáról a betegségről is. Ezzel is szeretnének nyitni a lakosság felé, mert
szükségét látják annak, hogy az emberek megfelelő információt kapjanak egy adott betegségről,
annak esetleges következményeiről. Magyarországon minden 8-9. nőt érint az emlőrák az élete
valamely szakaszában, ezzel párhuzamosan családjukat, környezetüket is.
A 2018-2019-es rózsaszín tálcás kampánynak köszönhetően új kezelőágyakat kapott a Szent Margit
Kórház Onkológiai Osztályának kemoterápiás kezelőhelyisége, ahol a betegellátás során,
színvonalasabb elhelyezést és körülményeket biztosíthatnak a betegek számára. Az osztályon
havonta, mintegy 300 beteg ellátása történik.

Bemutatkozik a Bio-Fungi Kft
Kelet-Közép-Európa egyik vezető gombaipari vállalkozása, a Bio-Fungi cégcsoport friss gomba
termesztéssel és kereskedelmével, valamint az ehhez szükséges gomba alapanyag előállítással
foglalkozik.
Az 1992-es cégalapítás óta törekszünk a legmodernebb technológiák és minőségbiztosítási eljárások
alkalmazására üzemeinkben és gombaházainkban egyaránt, hiszen csak így garantálhatjuk
partnereinknek a folyamatosan kiegyensúlyozott minőségű alapanyagot, valamint a kifogástalan
gombatermékeket. A megbízhatóság és pontosság iránti elkötelezettségünk változtatta a Bio-Fungi
cégcsoportot családi vállalkozásból Kelet-Közép-Európa egyik vezető gombaipari cégévé, amely
100%-ban magyar tulajdonban van.
Közel 2400 tonna gomba alapanyagot gyártunk hetente és exportálunk, valamint modern, felszíni,
számítógép által vezérelt gombaházainkban több tízezer négyzetméteren termesztünk csiperke- és
laskagombát, heti 120-130 tonna friss gombával ellátva így a nagy áruházláncokat a hazai és a
környező piacokon. Friss gombatermékeink között megtalálható a fehér és barna csiperkegomba, a
laskagomba, a shiitake, illetve kényelmi szeletelt termékek is.
A csúcsminőségű gombatermesztés és alapanyag-előállítás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a
gombafogyasztás növelésére, illetve a gombafélék gasztronómiai felhasználására és
népszerűsítésére. Egyedülálló módon az országban elsőként indítottuk el 2016 tavaszán IskolaGomba
nevű programunkat, amelynek keretében a résztvevő iskolákba 4. fázisú, termőre forduló
alapanyaggal teli ládákat szállítunk. Az IskolaGomba program célja, hogy a tanulók elméletben és
gyakorlatban is megismerjék a gombák világát és megértsék, hogy a gomba milyen különleges élőlény
és egyben egy nagyon finom élelmiszer is.