Hozzávalók:
- 4 nagy fej gomba
- 1 szál sárgarépa
- olaj
- só, bors
- curry
- pirospaprika
- zöld petrezselyem
- lestyán levél
- 2 ek burgonyaliszt
- 8 dl víz
- 2 dl laktózmentes tejszín
Olajon megpirítjuk a vékony szeletekre vágott répát és gombát, amit már az elején sózunk és borsozunk. Ha már megpirult, rászórjuk a zöldfűszereket, majd rászórjuk a burgonyalisztet és tovább pirítjuk kicsit. Ha már épp felöntenénk a vízzel, akkor beletesszük a pirospaprikát és curryt. Egyszer megkeverjük és azonnal felöntjük, hogy a paprika ne keseredjen meg.
Hagyjuk 10 percet főni, majd lehúzzuk a tűzről és merülőmixerrel krémesítjük. Utána visszatesszük a tűzre amíg újra fel nem forr, majd beleöntjük a tejszínt. Ezzel is épp csak összerottyantjuk, és ízlés szerint tálaljuk.
Forrás: https://laktozmentesfakanal.cafeblog.hu/2013/06/01/laktozmentes-gombakremleves/