Gluténmentes virslivel töltött kifli 😋

Hozzávalók:
👌 220 g rizsliszt + a nyújtáshoz
👌 1 db tojássárgája
👌 140 ml tej
👌 30 g vaj
👌 15 g gluténmentes élesztő
👌 1 mk kristálycukor
👌 1 tk só
👌 11 db virsli
a kenéshez:
👌 1 db tojás
a tetejére:
👌 2 tk szezámmag
👌 2 tk durva szemű só

Elkészítés:
A rizslisztet egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, a vajat, az élesztőt és a cukrot. Egy géppel megdagasztjuk, hozzáadjuk a sót, és további 3 percig dagasztjuk, majd lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük a tésztát. Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, és kb. 35 g-os kis darabokat csinálunk belőle, amiket megsodrunk, majd egy sodrófa segítségével kb. 30 cm hosszúra nyújtunk, és a virslik köré tekerjük. Hagyjuk ismét 20 percet kelni, majd lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a tetejét szezámmaggal és sóval. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk! 🤩

További tippek és receptek