Hozzávalók:
👉20 dkg gluténmentes tagliatelle (tojásos szélesmetélt)
👉5 dkg vaj
👉20 dkg fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
👉7 – 8 dkg igazi Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajt
👉Olívaolaj
👉Só, bors
Elkészítés:
Egy közepesen felhevített serpenyőben a vajat felolvasztjuk. Eközben egy lábasban megfőzzük a tésztat. Amikor csak 5 perc van hátra a tészta főzési idejéből, szórjuk bele a borsót. Szűrjük le a tésztát, majd dobjuk bele a vajas serpenyőbe, és kanalazzunk hozzá egy kevés főzővizet. Következő lépésként, hozzáadjuk a reszelt parmezán felét, és forgassuk át alaposan, még a lángon tartva a serpenyőt. Végül, adjunk hozá egy kevés olívaolajat, sót és borsot. Tálaláskor pedig szórjuk meg a maradék sajttal.😋