GLUTÉNMENTES – MENTÁS TORTA???

Hozzávalók: 10 dkg mandulaliszt; 7,5 dkg mentás cukormentes csokoládé és 10 dkg cukormentes étcsokoládé; 10 dkg nyírfacukor; 2 db tojás;  ½ zacskó sütőpor valmint 10 dkg vaj szükséges.

A tojásokat  válaszd szét, majd a puha vajat és a nyírfacukrot keverd össze a tojássárgájával! A tojásfehérjét kemény habbá verd fel és a csokikat olvaszd meg!

A sütőport a mandulaliszttel keverd össze és a kissé meghűlt, olvasztott csokit öntsd a tojássárgájába, majd forgasd bele a tojásfehérjét valamint a mandulalisztet.

Vajazd ki a tortaformát és öntsd bele a masszát.

Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35 percig süsd, majd amikor már látod, hogy repedezik a teteje akkor jelzi, hogy elkészült  torta.

Porrá őrölt nyírfacukorral valamint ízlés szerint gyümölcsökkel díszítheted.

További tippek és receptek