Hozzávalók: 10 dkg mandulaliszt; 7,5 dkg mentás cukormentes csokoládé és 10 dkg cukormentes étcsokoládé; 10 dkg nyírfacukor; 2 db tojás; ½ zacskó sütőpor valmint 10 dkg vaj szükséges.
A tojásokat válaszd szét, majd a puha vajat és a nyírfacukrot keverd össze a tojássárgájával! A tojásfehérjét kemény habbá verd fel és a csokikat olvaszd meg!
A sütőport a mandulaliszttel keverd össze és a kissé meghűlt, olvasztott csokit öntsd a tojássárgájába, majd forgasd bele a tojásfehérjét valamint a mandulalisztet.
Vajazd ki a tortaformát és öntsd bele a masszát.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35 percig süsd, majd amikor már látod, hogy repedezik a teteje akkor jelzi, hogy elkészült torta.
Porrá őrölt nyírfacukorral valamint ízlés szerint gyümölcsökkel díszítheted.