Gluténmentes citromos csirkés spagetti 🍋🍝

Hozzávalók:
👉 100 ml citromlé
👉 100 g parmezán
👉 1 db citrom héja
👉 1 csipet chilipehely
👉 50 ml olívaolaj + 3-4 ek a pirításhoz
👉 150 g csirkemell
👉 só, bors ízlés szerint
👉 280 g gluténmentes spagetti
👉 200 – 300 ml a tészta főzővizéből
👉 1 kis csokor menta

Elkészítés:
Legelőször a citromlevet, a finomra reszelt parmezánt, a citrom héját, a chilit és az olívaolajat összekeverjük. A csirkét kis kockákra daraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezek után közepes lángon, 3 ek olívaolajon kb. 3-4 percig pirítjuk. Közben a tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, és hagyjuk 6-8 percig főni, majd átszedjük a csirkemellre. Végül a tésztára öntjük a citromos szószunkat is, és merőkanalanként adagoljuk hozzá a tészta főzővizét, amivel további 2-3 percig főzzük.
Melegen, friss mentával tálaljuk. 😋

További tippek és receptek