Hozzávalók:
? 1 db avokádó,
? 4 db tojás,
? 3 db kápia paprika,
? 1 tk citromlé,
? 1 csipet só,
? 2 szál petrezselyemzöld,
? 1 db kovászos uborka,
? 8 karika édesburgonya,
? 2 ek kókuszzsír.
Elkészítés:
• Egy serpenyőbe feltesszük a kókuszzsírt melegedni, majd rátesszük a félbevágott édesburgonyát sülni.
• Amíg az édesburgonya sül, egy edénybe belekanalazzuk az avokádót, hozzátesszük a keményre főtt tojássárgáját, a citromlevet, a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. Botmixerrel krémesítjük.
• Amikor a batáta egyik oldala már megpirult, megfordítjuk. A paprikát és a kovászos uborkát kis kockákra daraboljuk, és az avokádós krémhez keverjük.
• Ahogy elkészült az édesburgonya ráhalmozzuk a masszát. Frissen fogyasztjuk: ilyenkor a forró batáta, és a hűvös krém külön élvezet.