Levesek

Glutén- és laktózmentes szőlőleves 🍇🍲

Hozzávalók:
💜 25 dkg piros szőlő (2 fürt),
💜 2 dl víz,
💜 1 dl fehérbor,
💜 szerecsendió ízlés szerint,
💜 fahéj ízlés szerint,
💜 1 csipet só,
💜 5 ek méz,
💜 0.5 citromból nyert citromlé,
💜 1 tasak laktózmentes pudingpor,
💜 3 dl laktózmentes tej.

Elkészítés:
A leszárazott, megmosott szőlőszemeket a vízzel, a borral, a fűszerekkel, a citromlével és a mézzel feltesszük főni. A laktózmentes tejet a laktózmentes pudingporral elkeverjük. Amikor felforrt a szőlős lé, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingporos laktózmentes tejet, és hagyjuk kicsit rotyogni. Ha túl sűrű, egy kevés laktózmentes tejjel még hígíthatunk rajta.
Hidegen tálaljuk. 😋