Hozzávalók:
? 250 ml laktózmentes habtejszín,
? 100 ml laktózmentes tej,
? 100 g cukor,
? 0.5 db vanília (rúd),
? 3 db tojássárgája,
? 0.5 db tojásfehérje.
Elkészítés:
? A tejszínt, a tejet és 25 g cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojássárgákat és a tojásfehérjét 25 g cukorral elkeverjük.
? A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, és az egészet habosra keverjük. A meglehetősen folyékony állagú krémet négy szuflé tálkába öntjük, a tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük, és a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.
? 120 fokra előmelegített sütőben 80-90 perc alatt megsül. Akkor lesz kész, amikor a krém közepe is szilárd. Miután a tálkák kihűltek, fogyasztásig lefóliázva hűtőben tartjuk.
? Tálalás előtt 50 g cukrot egyenlőképpen elosztunk a négy tálka tetején, és karamellizáló pisztollyal vagy forró grillsütőben karamellizáljuk a cukrot. Azonnal fogyaszthatjuk.