Glutén- és cukormentes almás clafoutis 🤩

Hozzávalók:
❤️ 25 dkg alma,
❤️ 1 darab citrom leve,
❤️ 3 darab tojás,
❤️ 10 dkg rizsliszt,
❤️ 5 dkg nyírfacukor,
❤️ 1 tk fahéj,
❤️ másfél dl tej,
❤️ 1 marék dió,
❤️ vaj vagy olaj a forma kikenéséhez.

Elkészítés:
👉 Az almát pucoljuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.
👉 Az almaszeleteket a citrom kifacsart levével forgassuk egybe. A tojásokat üssük egy tálba, verjük fel, majd adjuk hozzá a rizslisztet, a nyírfacukrot, a fahéjat és a tejet. Keverjük csomómentesre az alapanyagokat.
👉 A formát kenjük ki vajjal vagy olajjal, utána simítsuk bele a masszát, majd az almaszeleteket és a diót tegyük a tészta tetejére. A süteményt tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre. Szeletelhetjük is! 🥧

További tippek és receptek