Hozzávalók: 5 dkg mák, 4 dl növényi ital, 2 dl növényi habtejszín, 2 ek méz, 2 cs vaníliás cukor helyettesítő, 2 tk gluténmentes vaníliás pudingpor, 0.5 citromból nyert citromhéj, 0.5 ek laktózmentes vaj, 1 csipet só, 20 dkg eper.
Egy edénybe felolvasztjuk a mézet, majd hozzákeverjük a diónyi vajat. Addig keverjük, míg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntjük a növényi itallal, majd hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukor helyettesítőt, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük. A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Jól kiforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel kínáljuk.