Epres mákleves 🍓🥣🍓

2021. 06. 15.

Hozzávalók: 5 dkg mák, 4 dl növényi ital, 2 dl növényi habtejszín, 2 ek méz, 2 cs vaníliás cukor helyettesítő, 2 tk gluténmentes vaníliás pudingpor, 0.5 citromból nyert citromhéj, 0.5 ek laktózmentes vaj, 1 csipet só, 20 dkg eper.

Egy edénybe felolvasztjuk a mézet, majd hozzákeverjük a diónyi vajat. Addig keverjük, míg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntjük a növényi itallal, majd hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukor helyettesítőt, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük. A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Jól kiforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel kínáljuk.

További bejegyzéseink

Tudtad?

A fehérjeporok segítenek az izmok regenerációjában, így tökéletes kiegészítői az…

Zöld rizottó 💚

150 g bébispenótsó1,2 l alaplé vagy víz1/2 fej brokkoli250 g…

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…

Sokkal olcsóbb tudatosan táplálkozni, ha…

Ne tartsunk otthon olyasmit, amiről tudjuk, hogy soha nem fogjuk…

Mit fogyasszunk edzés előtt és…

👉 A legjobb edzés előtti étkezés összetett szénhidrátot és fehérjét…

TÜKÖRTOJÁSOS PORTOBELLO ☀️🍳🍴

Hozzávalók: 8 db portobello gomba, 8 db tojás, só ízlés…