ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES🍠🧡🍠

Hozzávalók: 2 db nagyobb édesburgonya, 4 db nagyobb sárgarépa, 1 fej hagyma, diónyi friss gyömbér, 1 tk. őrölt római kömény, csilipaprika ízlés szerint, 1,5 l víz vagy alaplé, 2,5 dl kókusztej, só, bors, valamint pirított mandula, citrom és koriander a tálaláshoz.

A hagymát, az édesburgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk. Az olívaolajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és kevergetve 5 percet pároljuk, majd a répát és az édesburgonyát is hozzáadjuk, ráreszeljük a gyömbért, fűszerezzük a római köménnyel és ízlés szerint csilivel, és néha megkeverve még 5 percet pirítjuk-pároljuk. Felöntjük a vízzel, és közepes lángon 25 percet főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Hozzáöntjük a kókusztejet, és botmixerrel egészen selymesre mixeljük, forrpontig melegítjük, majd tálalhatjuk is – nagyon jól passzol hozzá egy kis pirított mandula, finomra vágott koriander és pár csepp citromlé.

További bejegyzéseink

Fűszerek megfázás ellen

🧄 🌶 🤧A fokhagyma az egyik legkiválóbb nátha elleni természetes szer, de…

Citrusos smoothie délutánra

Citrusos smoothie délutánra, hiszen a C-vitamin pótlása elengedhetetlen! 🍊 🥝 🍋 Ehhez a…

Tudtad?

A fehérjeporok segítenek az izmok regenerációjában, így tökéletes kiegészítői az…

Megegyem vagy kidobjam? 🤔

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az…

Megfontolandó…

 🥒 🍏 🥑 💚 A bioterméknek számos előnye van a nagyüzemi gazdaságokban gyártott…

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…