ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES🍠🧡🍠

Hozzávalók: 2 db nagyobb édesburgonya, 4 db nagyobb sárgarépa, 1 fej hagyma, diónyi friss gyömbér, 1 tk. őrölt római kömény, csilipaprika ízlés szerint, 1,5 l víz vagy alaplé, 2,5 dl kókusztej, só, bors, valamint pirított mandula, citrom és koriander a tálaláshoz.

A hagymát, az édesburgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk. Az olívaolajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és kevergetve 5 percet pároljuk, majd a répát és az édesburgonyát is hozzáadjuk, ráreszeljük a gyömbért, fűszerezzük a római köménnyel és ízlés szerint csilivel, és néha megkeverve még 5 percet pirítjuk-pároljuk. Felöntjük a vízzel, és közepes lángon 25 percet főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Hozzáöntjük a kókusztejet, és botmixerrel egészen selymesre mixeljük, forrpontig melegítjük, majd tálalhatjuk is – nagyon jól passzol hozzá egy kis pirított mandula, finomra vágott koriander és pár csepp citromlé.

További bejegyzéseink

Gluténmentes lasagne

Hozzávalók:Ragu👇🏻🤍 2 ek olívaolaj,🤍 1 db közepes vöröshagyma,🤍 2 db…

Szárzeller gazpacho

Hozzávalók: 💚 8-9 szárzeller megtisztítva, felszeletelve, 💚 1 nagy piros alma felszeletelve,…

Pisztáciás tiramisu cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók:💚 gluténmentes babapiskóta,a krémhez👇🏻💚 5 dkg natúr pisztácia,💚 1 evőkanál…

Fűszerek megfázás ellen

🧄 🌶 🤧A fokhagyma az egyik legkiválóbb nátha elleni természetes szer, de…

Tavaszi ratatouille glutén-, cukor- és laktózmentesen

Hozzávalók:🤎 3 ek olívaolaj,🤎 1 közepes db fehér hagyma,🤎 1…