ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES🍠🧡🍠

Hozzávalók: 2 db nagyobb édesburgonya, 4 db nagyobb sárgarépa, 1 fej hagyma, diónyi friss gyömbér, 1 tk. őrölt római kömény, csilipaprika ízlés szerint, 1,5 l víz vagy alaplé, 2,5 dl kókusztej, só, bors, valamint pirított mandula, citrom és koriander a tálaláshoz.

A hagymát, az édesburgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk. Az olívaolajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és kevergetve 5 percet pároljuk, majd a répát és az édesburgonyát is hozzáadjuk, ráreszeljük a gyömbért, fűszerezzük a római köménnyel és ízlés szerint csilivel, és néha megkeverve még 5 percet pirítjuk-pároljuk. Felöntjük a vízzel, és közepes lángon 25 percet főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Hozzáöntjük a kókusztejet, és botmixerrel egészen selymesre mixeljük, forrpontig melegítjük, majd tálalhatjuk is – nagyon jól passzol hozzá egy kis pirított mandula, finomra vágott koriander és pár csepp citromlé.

További bejegyzéseink

Levendulaszörp cukormentesen 💜

Hozzávalók: 5 dkg levendula virág, 1 l víz, 40 dkg…

Mit fogyasszunk edzés előtt és után? 🤔

👉 A legjobb edzés előtti étkezés összetett szénhidrátot és fehérjét…

Gluténmentes sajtos-magos stangli 🤩

Hozzávalók: 1 csomag gluténmentes leveles tészta100 g reszelt sajt1 db…

Tudtad? 💜

A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása…

Méregtelenítő fürdő

Mindenkinek jár egy kis felfrissülés egy fárasztó hét után.💆🛀Íme a…

Megfontolandó…

 🥒 🍏 🥑 💚 A bioterméknek számos előnye van a nagyüzemi gazdaságokban gyártott…