Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 mk vaníliaaroma
- 50 g lágy vaj
- 1 ek rum
- 1 mk sütőpor
- 1 ek eritrit
- 160 ml tejföl
- 2 db tojássárgája
- bő olaj a sütéshez
A csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a sütőport, a sót és az eritritet is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik rombuszt középen bevágjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon.
160 fokos bő olajban pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és a cukormentes baracklekvárral tálaljuk.
Forrás: https://streetkitchen.hu/green-kitchen/vegetarianus/cukormentes-csorogefank/