Hozzávalók:
- 3 db érett banán
- 130 g puha vaj
- 1 mk vaníliakivonat
- 190 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 mk fahéj
- 1 marék apróra vágott cukormentes étcsoki
- 110 g eritrit
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk gyömbér
A banánokat villával pépesre törjük, a csokit pedig apró darabokra vágjuk.
A puha vajat és az eritritet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a pépesített banánt, a vaníliakivonatot és a tojást. Az egészet átkeverjük, és beletesszük a többi hozzávalót. Egységes tésztává dolgozzuk.
Belesimítjuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába, és betoljuk a 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe kb. 40-45 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, és ha nem tapad nyers tészta a tűre vagy a fapálcikára, akkor kivesszük a sütit a sütőből.
Mikor langyosra hűlt rácsra borítjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szépen szeletelhető.
Forrás: https://streetkitchen.hu/green-kitchen/cukormentes-banankenyer/