[A mérce a szokásos: 2,5 dl-es bögre!]
Hozzávalók: 1 bögre olvasztott vaj (15 dkg), 1 bögre xilit, 5 db tojás, 2 bögre zabliszt, 2 tk. sütőpor, fél bögre darabolt dió, fél bögre aszalt vagy kandírozott gyümölcs, fél bögre darabolt étcsokoládé, 2 tk. rumaroma, 2 ek. zabliszt.
A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a xilittel. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra és ezután a xilites vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába. A 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.