A selymes kávés krémlikőr, a Bailey’s egy időben óriási népszerűségnek örvendett, de ma sincs olyan, aki ne szeretné.Ma már nem számít akkora különlegességnek a Bailey’s, de valahogy mégis meghitt, ünnepi vagy éppen laza beszélgetős hangulatot tud varázsolni, ha előveszünk egy üveggel. Ráadásul otthon is könnyen elkészíthető, egyedül jó minőségű ír whiskey kell hozzá és persze finom kávé
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
2,5 dl glutén és laktózmentes habtejszín
2 dl fehér rum
1 dl feketekávé
2 dl laktózmentes tej
1 tubus laktózmentes sűrített tej
1 ek kristálycukor
1 ek vanília aroma
A tejszínt, a tejet felforraljuk egy lábasba, majd félre tesszük kissé hűlni. Közben a cukrot egy lábosban karamellizáljuk, majd a tejet óvatosa hozzá öntjük. A forró cukor és a langyos tej kombinációja könnyen égést okoz, így vigyázva tegyük ezt meg. Ezután öntsük hozzá a vanília aromát, a feketekávét, a sűrített tejet és a végén a rumot. Keverjük jól össze, töltsük üvegekbe, s tegyük be a hűtőbe.