Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 1 konzerv vörösbab (350 g)
- 1 konzerv kukorica (170 g)
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek fehérborecet
- 1 csipet cukor
- 1 tk mustár
- só, bors
- 2 fej lilahagyma
- 100 g koktélparadicsom (vagy 2 db sima)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 konzerv tonhal olajban (2 x 160 g)
- 8 szelet toastkenyér
A tojásokat enyhén sós, lobogó forró vízben 7 percig főzzük.
A konzerveket kibontjuk, és a levük nélkül egy keverőtálba tesszük a babot és a kukoricát.
Az olajat, az ecetet, a cukrot és a mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát és a paradicsomot feldaraboljuk, majd meglocsoljuk az öntettel, és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Hozzákeverjük a konzerveket, és ha kell, még sózzuk és borsozzuk, majd beleöntjük a tonhalkonzerveket is olajostul.
A kenyeret felkockázzuk, és egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Végül a kenyérkockákat a salátába forgatjuk, és fejenként két tojással tálaljuk.
Forrás: https://streetkitchen.hu/instant/babos-kukoricas-tonhalsalata/