Zsiradékok: sertészsír, libazsír, kacsazsír, olajessimo vagy paleolaj, kókuszolaj, kókuszzsír, hidegen sajtolt szűz olívaolaj, mogyoróvaj, dióvaj, mandulavaj
Lisztek helyett: darált kókusz süteményekhez, darált szezámmag, darált lenmag, darált mandula, darált dió, darált mák, darált mogyoró, kis mennyiségben darált zab
Tojás: bármilyen formában elkészítve (főtt tojás, rántotta, tükörtojást stb.)
Húsfélék: sertés, marha, csirke, kacsa, liba, hal stb.
Zöldségek: friss vagy fagyasztott zöldségek (kivéve hüvelyesek: borsó, bab, szója stb.)
Gyümölcsök: bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölcsök
Édesítőszerek: stevia, nyírfacukor, eritrit, méz
Tejtermék: kemény sajtok – parmezán, edami, trappista, ementáli stb.
Fűszerek: hagyományos és különleges fűszerek bátran, korlátlanul használhatóak
Forrás: https://paleotaplalkozas.hu/paleolit-alapanyagok