5 tipp a v√≠rusok ellen ūü§ß

  1. Higiéniai kontroll


Az elsŇĎ, √©s egyik legfontosabb, a megfelelŇĎ higi√©niai szok√°sok kialak√≠t√°sa. Mindenhol azt halljuk, hogy figyelj√ľnk a gyakori k√©zmos√°sra, azonban ezt kevesen tartj√°k be. Alak√≠tson ki egy rutint arra, hogy val√≥ban gyakori legyen a k√©zmos√°s. Mindig hordjon mag√°n√°l k√©zfertŇĎtlen√≠tŇĎ folyad√©kot, hogy akkor is tiszta lehessen a keze, amikor esetleg nincs lehetŇĎs√©g a k√©zmos√°sra.

2. ImmunerŇĎs√≠t√©s

Ha megfelelŇĎen k√©pes v√©dekezni az immunrendszere, az nagyban cs√∂kkenti a megbeteged√©s vesz√©ly√©t. Azt is elmondjuk, mit tehet az immunrendszer√©√©rt. √ćme a h√°rom legfontosabb √©trendkieg√©sz√≠tŇĎ, az immunrendszer megerŇĎs√≠t√©s√©re:

Omega 3

Az omega 3 halolaj elŇĎseg√≠theti az immunrendszer norm√°l mŇĪk√∂d√©s√©t, erŇĎs√≠theti a v√©dekezŇĎk√©pess√©get, √©s cs√∂kkentheti a gyullad√°sokat.

B-vitamin komplex

A B-vitaminok hozz√°j√°rulnak az immunrendszer anyagcsere folyamataihoz, √≠gy elengedhetetlenek a norm√°l mŇĪk√∂d√©s√©hez.

C-vitamin

A C-vitamin sz√°mos √©lettani folyamatban vesz r√©szt, t√∂bbek k√∂z√∂tt az immunrendszer√ľnk helyes mŇĪk√∂d√©s√©t is seg√≠ti.

√Āltal√°noss√°gban elmondhatjuk, hogy amennyiben gondoskodik szervezete vitaminell√°t√°s√°r√≥l – pl. a megfelelŇĎ multivitamin k√©sz√≠tm√©nnyel – azzal megerŇĎs√≠theti immunrendszer√©t, √©s ellen√°ll√≥bb√° v√°lhat a v√≠rusokkal szemben.

3. Egészséges szokások kialakítása

Sz√°mos olyan szok√°st alak√≠that ki, amely hozz√°j√°rul az eg√©szs√©g√©hez. Ilyen lehet a rendszeres s√©ta a friss levegŇĎn, az eg√©szs√©ges √©tkez√©s sok z√∂lds√©ggel √©s gy√ľm√∂lccsel, valamint a megfelelŇĎ folyad√©kbevitel is, ami legal√°bb napi 2 liter vizet jelent. Ezek mind seg√≠thetnek abban, hogy kev√©sb√© legyen kit√©ve a v√≠rusos megbeteged√©sek kock√°zat√°nak.

4. Gyógytea fogyasztás

A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ gy√≥gyte√°k nemcsak j√≥t√©kony hat√°ssal vannak a szervezetre, de a m√°r kialakult megbeteged√©s eset√©n is seg√≠thetnek a gyorsabb gy√≥gyul√°sban. Enyh√≠thetik az orrdugul√°st √©s a torokf√°j√°st, valamint elŇĎseg√≠thetik a gyullad√°sok megsz√ľntet√©s√©t.

5. Pihenés

Ha f√°radtak, kimer√ľltek, akkor az immunrendszer√ľk v√©dekezŇĎk√©pess√©ge is cs√∂kken, hiszen ilyenkor nagyobb megterhel√©snek van kit√©ve. Ez√©rt fontos odafigyelni a megfelelŇĎ alv√°sra, kiv√°ltk√©ppen a v√≠rusos idŇĎszakokban.

Forr√°s: https://www.drkrem.hu/5-tipp-a-virusok-ellen-146

További tippek és receptek