5 tipp a vírusok ellen 🤧

2021. 01. 29.
  1. Higiéniai kontroll


Az első, és egyik legfontosabb, a megfelelő higiéniai szokások kialakítása. Mindenhol azt halljuk, hogy figyeljünk a gyakori kézmosásra, azonban ezt kevesen tartják be. Alakítson ki egy rutint arra, hogy valóban gyakori legyen a kézmosás. Mindig hordjon magánál kézfertőtlenítő folyadékot, hogy akkor is tiszta lehessen a keze, amikor esetleg nincs lehetőség a kézmosásra.

2. Immunerősítés

Ha megfelelően képes védekezni az immunrendszere, az nagyban csökkenti a megbetegedés veszélyét. Azt is elmondjuk, mit tehet az immunrendszeréért. Íme a három legfontosabb étrendkiegészítő, az immunrendszer megerősítésére:

Omega 3

Az omega 3 halolaj elősegítheti az immunrendszer normál működését, erősítheti a védekezőképességet, és csökkentheti a gyulladásokat.

B-vitamin komplex

A B-vitaminok hozzájárulnak az immunrendszer anyagcsere folyamataihoz, így elengedhetetlenek a normál működéséhez.

C-vitamin

A C-vitamin számos élettani folyamatban vesz részt, többek között az immunrendszerünk helyes működését is segíti.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy amennyiben gondoskodik szervezete vitaminellátásáról – pl. a megfelelő multivitamin készítménnyel – azzal megerősítheti immunrendszerét, és ellenállóbbá válhat a vírusokkal szemben.

3. Egészséges szokások kialakítása

Számos olyan szokást alakíthat ki, amely hozzájárul az egészségéhez. Ilyen lehet a rendszeres séta a friss levegőn, az egészséges étkezés sok zöldséggel és gyümölccsel, valamint a megfelelő folyadékbevitel is, ami legalább napi 2 liter vizet jelent. Ezek mind segíthetnek abban, hogy kevésbé legyen kitéve a vírusos megbetegedések kockázatának.

4. Gyógytea fogyasztás

A különböző gyógyteák nemcsak jótékony hatással vannak a szervezetre, de a már kialakult megbetegedés esetén is segíthetnek a gyorsabb gyógyulásban. Enyhíthetik az orrdugulást és a torokfájást, valamint elősegíthetik a gyulladások megszüntetését.

5. Pihenés

Ha fáradtak, kimerültek, akkor az immunrendszerük védekezőképessége is csökken, hiszen ilyenkor nagyobb megterhelésnek van kitéve. Ezért fontos odafigyelni a megfelelő alvásra, kiváltképpen a vírusos időszakokban.

Forrás: https://www.drkrem.hu/5-tipp-a-virusok-ellen-146

További tippek

A glutén 🥐🥖

A glutén önmagában nem "rossz" vagy "gonosz", hanem egy tápanyag,…

Az uborka frissít, lúgosít és…

Az uborka közismert gyulladáscsökkentő, ezért akkor is jó választás, ha…

Érdekesség a sajtokról 🧀🥛

A sajtok tekintetében érdekesség, hogy már a sajtkészítés során megindul…

További bejegyzéseink

Pihenés 🙇‍♂️

A megfelelő mennyiségű pihenés alapvető feltétele az egészségnek, mert a…

Gluténmentes sajtos-magos stangli 🤩

Hozzávalók: 1 csomag gluténmentes leveles tészta100 g reszelt sajt1 db…

A piros ❤ növényekben olyan…

...A-vitamin, C-vitamin, kálium és vas, illetve a tumorgátló resveratrol, likopin…