Vegán almás palacsinta 🥞🍎

Hozzávalók:
👉 180 g finomliszt
👉 80 g vegán almapüré
👉 5 g sütőpor
👉 1 csipet só
👉 60 g barna cukor
👉 1 tk őrölt fahéj
👉 1 tk vanília kivonat
👉 200 ml növényi ital
👉 200 g tisztított alma
👉 étolaj a sütéshez

Elkészítés:
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, az almapürét, a sütőport, a sót, a barna cukrot, a fahéjat, a vanília kivonatot és a növényi italt, majd egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Utána az almát lereszeljük és ezt is a tésztához keverjük.
A serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk, a palacsintatésztából egy merőkanálnyit rácsorgatunk a serpenyő közepére, és közepes lángon, oldalanként 2-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk. Kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat kell kapnunk.
A kész amerikai palacsintákat egymásra halmozzuk, ízlés szerint megszórjuk aprított dióval és almakockákkal, végül pedig tálalhatjuk akár a kedvenc lekvárunkkal. 😋

További tippek és receptek