TEJSZÍNES MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES🍵 🍵 🌱

Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma, 1 ek. olívaolaj, 1 db nagyobb burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 8 dl víz, 1 db leveskocka, 2 dl növényi főzőtejszín, só, bors.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, és felengedjük meleg vízzel! Amíg felforr, addig a medvehagymát megmossuk, és vastag szárától megtisztítjuk! Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, majd forrástól számítva kb. 5-8 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk!

Visszatesszük a tűzhelyre, a tejszínt simára keverjük 1-2 kanál levessel, és a gyöngyöző levesbe öntjük folytonos keverés mellett.

Megkóstoljuk és ha kell, megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, a tejszínnel éppen csak forrásig főzzük! Pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálalhatjuk is!

További bejegyzéseink

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Sült krumpli vegán sajtszósszal 💛

Hozzávalók: A sajtszószhoz: 200 g natúr kesudió, forralt víz az…

Kézfertőtlenítő házilag

Hozzávalók:30 ml folyékony aloe vera30 ml varázsmogyoró kivonat15 csepp teafaolaj8…

Megfontolandó…

 🥒 🍏 🥑 💚 A bioterméknek számos előnye van a nagyüzemi gazdaságokban gyártott…

Padlizsánkrém 🍆

Hozzávalók: 2 db padlizsán70 ml tahini6 gerezd fokhagyma2 db citrom1/2…

🌿💡🌱

Az omega-3, omega-6 olajok számos vegán készételben is megtalálhatók, például…