TEJSZÍNES MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES🍵 🍵 🌱

Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma, 1 ek. olívaolaj, 1 db nagyobb burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 8 dl víz, 1 db leveskocka, 2 dl növényi főzőtejszín, só, bors.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, és felengedjük meleg vízzel! Amíg felforr, addig a medvehagymát megmossuk, és vastag szárától megtisztítjuk! Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, majd forrástól számítva kb. 5-8 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk!

Visszatesszük a tűzhelyre, a tejszínt simára keverjük 1-2 kanál levessel, és a gyöngyöző levesbe öntjük folytonos keverés mellett.

Megkóstoljuk és ha kell, megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, a tejszínnel éppen csak forrásig főzzük! Pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálalhatjuk is!

További bejegyzéseink

Megegyem vagy kidobjam? 🤔

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az…

Fűszerek megfázás ellen

🧄 🌶 🤧A fokhagyma az egyik legkiválóbb nátha elleni természetes szer, de…

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Miért és mikor fogyasszunk kollagént?

Megfiatalítja a bőrt, egészségessé teszi a csontokat, segíti az izmok,…

Mentes tipp

Szinte mindenkit érintő probléma, különösen télen, ajkaink hidratáltságának megőrzése.👄🥥 Erre…

Tévhit a szökőévvel kapcsolatban

💭Te tudtad?🤔 Sokan azt hiszik, hogy a szökőnap február 29.,…