TEJSZÍNES MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES🍵 🍵 🌱

Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma, 1 ek. olívaolaj, 1 db nagyobb burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 8 dl víz, 1 db leveskocka, 2 dl növényi főzőtejszín, só, bors.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, és felengedjük meleg vízzel! Amíg felforr, addig a medvehagymát megmossuk, és vastag szárától megtisztítjuk! Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, majd forrástól számítva kb. 5-8 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk!

Visszatesszük a tűzhelyre, a tejszínt simára keverjük 1-2 kanál levessel, és a gyöngyöző levesbe öntjük folytonos keverés mellett.

Megkóstoljuk és ha kell, megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, a tejszínnel éppen csak forrásig főzzük! Pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálalhatjuk is!

További bejegyzéseink

A méz 3 jótékony hatása, amelyeket eddig nem tudtál!🍯

1️⃣.BaktériumölőKépzeld, a méz még a bakteriális megbetegedéseket is eredményesen tudja…

A paprika 🌶

Immunrendszer erősítő.Javíthatja a vérkeringést.Magas A-vitamin tartalommal rendelkezik. Fogyasszunk bátran az…

A DÉLUTÁNI SZUNDI JÓTÉKONY HATÁSA 😴

Egy friss tanulmány szerint a délutáni szieszta jót tesz a…

GOMBÁS-BACONÖS RIZOTTÓ LAKTÓZMENTESEN 🍄

Hozzávalók (4 adag): 5 dkg bacon, 3 dkg laktózmentes vaj,…

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…