TEJSZÍNES MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES🍵 🍵 🌱

Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma, 1 ek. olívaolaj, 1 db nagyobb burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 8 dl víz, 1 db leveskocka, 2 dl növényi főzőtejszín, só, bors.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, és felengedjük meleg vízzel! Amíg felforr, addig a medvehagymát megmossuk, és vastag szárától megtisztítjuk! Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, majd forrástól számítva kb. 5-8 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk!

Visszatesszük a tűzhelyre, a tejszínt simára keverjük 1-2 kanál levessel, és a gyöngyöző levesbe öntjük folytonos keverés mellett.

Megkóstoljuk és ha kell, megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, a tejszínnel éppen csak forrásig főzzük! Pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálalhatjuk is!

További bejegyzéseink

Epres mákleves 🍓🥣🍓

Hozzávalók: 5 dkg mák, 4 dl növényi ital, 2 dl…

Joghurtos céklasaláta 💜

Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma1 csokor friss petrezselyem200 g görög joghurtsó,…

Karfiolrizs, a legjobb diétás köret🥘

Hozzávalók: 1 fej karfiol 3 ek olívaolaj 1 fej vöröshagyma…

🌿💡🌱

Az omega-3, omega-6 olajok számos vegán készételben is megtalálhatók, például…

Mi az antocianin?

A legtöbb bordó, kék és lila gyümölcs tartalmazza az úgynevezett…

Zöld rizottó 💚

150 g bébispenótsó1,2 l alaplé vagy víz1/2 fej brokkoli250 g…