Megegyem vagy kidobjam? 🤔

2020. 05. 28.

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az élelmiszer fogyasztása nem biztonságos. Azonban ha a “minőségét megőrzi” felirattal találkozol, nem feltétlen kell kidobnod, hiszen a termék még lehet fogyasztható.- tette közzé a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

👉A barnulásnak indult banánt vagy a kissé fonnyadt almát még nyugodtan felhasználhatod turmixként, gyümölcslevesként vagy mártásként.

👉Ha viszont penészesedés látható a puha állagú gyümölcsön, zöldségen, kenyéren, száraz hüvelyesen, olajos magvakon, virslin, tejfölön, joghurton semmiképp sem fogyaszd el!

További bejegyzéseink

Az uborka🥒

Hidratálja a testet.Segíti a méregtelenítést.Nyomelemekben gazdag. Együnk minél többet belőle.…

A méz 3 jótékony hatása,…

1️⃣.BaktériumölőKépzeld, a méz még a bakteriális megbetegedéseket is eredményesen tudja…

Sárgarépafőzelék 🥕

Hozzávalók: 1 fej hagyma2 ek olaj800 g sárgarépasó, bors250 ml…

Sokkal olcsóbb tudatosan táplálkozni, ha…

Ne tartsunk otthon olyasmit, amiről tudjuk, hogy soha nem fogjuk…

Padlizsánkrém 🍆

Hozzávalók: 2 db padlizsán70 ml tahini6 gerezd fokhagyma2 db citrom1/2…