Megegyem vagy kidobjam? 🤔

2020. 05. 28.

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az élelmiszer fogyasztása nem biztonságos. Azonban ha a “minőségét megőrzi” felirattal találkozol, nem feltétlen kell kidobnod, hiszen a termék még lehet fogyasztható.- tette közzé a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

👉A barnulásnak indult banánt vagy a kissé fonnyadt almát még nyugodtan felhasználhatod turmixként, gyümölcslevesként vagy mártásként.

👉Ha viszont penészesedés látható a puha állagú gyümölcsön, zöldségen, kenyéren, száraz hüvelyesen, olajos magvakon, virslin, tejfölön, joghurton semmiképp sem fogyaszd el!

További bejegyzéseink

Piskótatekercs kicsit másképp…😋

Hozzávalók: -a tésztához: 6 db tojásfehérje, 6 db tojássárgája, 12…

10 ÉRDEKES TÉNY A KÁVÉRÓL…

Évente 500 milliárd csésze kávét fogyaszt a világ. Ez naponta…

Gondoltad volna?

💦 A földön megtalálható víz mennyisége egy állandó érték, folyamatosan…

Sokkal olcsóbb tudatosan táplálkozni, ha…

Ne tartsunk otthon olyasmit, amiről tudjuk, hogy soha nem fogjuk…

Borsmenta tea ☕

Ha plusz kilókkal küzdesz, a borsmenta az egyik legnagyobb segítőtársad…

MARACUJA – az Amazonas szent…

🟡 Nagyon magas rosttartalommal bír és különösen jó a cukorbetegek…