Megegyem vagy kidobjam? 🤔

2020. 05. 28.

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az élelmiszer fogyasztása nem biztonságos. Azonban ha a “minőségét megőrzi” felirattal találkozol, nem feltétlen kell kidobnod, hiszen a termék még lehet fogyasztható.- tette közzé a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

👉A barnulásnak indult banánt vagy a kissé fonnyadt almát még nyugodtan felhasználhatod turmixként, gyümölcslevesként vagy mártásként.

👉Ha viszont penészesedés látható a puha állagú gyümölcsön, zöldségen, kenyéren, száraz hüvelyesen, olajos magvakon, virslin, tejfölön, joghurton semmiképp sem fogyaszd el!

További bejegyzéseink

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Fűszerek megfázás ellen

🧄 🌶 🤧A fokhagyma az egyik legkiválóbb nátha elleni természetes szer, de…

Tudtad?

A fehérjeporok segítenek az izmok regenerációjában, így tökéletes kiegészítői az…

A méz 3 jótékony hatása,…

1️⃣.BaktériumölőKépzeld, a méz még a bakteriális megbetegedéseket is eredményesen tudja…

Gondoltad volna?

💦 A földön megtalálható víz mennyisége egy állandó érték, folyamatosan…

Méregtelenítő fürdő

Mindenkinek jár egy kis felfrissülés egy fárasztó hét után.💆🛀Íme a…