Megegyem vagy kidobjam? 🤔

2020. 05. 28.

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az élelmiszer fogyasztása nem biztonságos. Azonban ha a “minőségét megőrzi” felirattal találkozol, nem feltétlen kell kidobnod, hiszen a termék még lehet fogyasztható.- tette közzé a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

👉A barnulásnak indult banánt vagy a kissé fonnyadt almát még nyugodtan felhasználhatod turmixként, gyümölcslevesként vagy mártásként.

👉Ha viszont penészesedés látható a puha állagú gyümölcsön, zöldségen, kenyéren, száraz hüvelyesen, olajos magvakon, virslin, tejfölön, joghurton semmiképp sem fogyaszd el!

További bejegyzéseink

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Sárgarépa-narancs ivólé 🧡

Hozzávalók: 3 db narancs, 150 ml sárgarépalé, currypor, zöld fűszerek…

Bárányborda petrezselymes-citromos-rózsaborsos fűszervajjal gluténmentesen

Hozzávalók:a bárányhoz👇🏻🤎 60 dkg bárányborda (személyenként 3-4 db),🤎 só ízlés…

Mandulatorta gluténmentesen

Hozzávalók:a tésztához👇🏻🤍 5 db tojásfehérje,🤍 18 dkg mandula,🤍 15 dkg…

10 ÉRDEKES TÉNY A KÁVÉRÓL…

Évente 500 milliárd csésze kávét fogyaszt a világ. Ez naponta…

Shakshuka laktóz- és gluténmentesen

Hozzávalók:🤍 3 ek olívaolaj,🤍 2 gerezd fokhagyma,🤍 1 teáskanál római…