Megegyem vagy kidobjam? 🤔

2020. 05. 28.

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az élelmiszer fogyasztása nem biztonságos. Azonban ha a “minőségét megőrzi” felirattal találkozol, nem feltétlen kell kidobnod, hiszen a termék még lehet fogyasztható.- tette közzé a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

👉A barnulásnak indult banánt vagy a kissé fonnyadt almát még nyugodtan felhasználhatod turmixként, gyümölcslevesként vagy mártásként.

👉Ha viszont penészesedés látható a puha állagú gyümölcsön, zöldségen, kenyéren, száraz hüvelyesen, olajos magvakon, virslin, tejfölön, joghurton semmiképp sem fogyaszd el!

További bejegyzéseink

Mentes tipp

Szinte mindenkit érintő probléma, különösen télen, ajkaink hidratáltságának megőrzése.👄🥥 Erre…

Tudtad?

A fehérjeporok segítenek az izmok regenerációjában, így tökéletes kiegészítői az…

Érdekesség a sajtokról 🧀🥛

A sajtok tekintetében érdekesség, hogy már a sajtkészítés során megindul…

Az uborka🥒

Hidratálja a testet.Segíti a méregtelenítést.Nyomelemekben gazdag. Együnk minél többet belőle.…

Epres spárgasaláta sonkával 😋

Hozzávalók: A dresszinghez: 200 ml 100%-os narancslé, 200 ml olaj,…

Az úszás jótékony hatásai 🏊‍♂️🌊🌞

A természetes vizekben való úszás a teljes szabadság érzését biztosítja,…