Főételek

Lencsés vegaburger 🍔

Hozzávalók:
szósz👇🏻
🤎 3 dl gyümölcslé,
🤎 3 ek méz,
🤎 0.5 lime-ból nyert limelé,
🤎 1 teáskanál chilipehely,
🤎 1 evőkanál étkezési keményítő,
lencsefasírt👇🏻
🤎 15 dkg lencse,
🤎 2 közepes db sárgarépa,
🤎 1 db vöröshagyma,
🤎 1 csokor petrezselyem,
🤎 2 ek snidling,
🤎 1 ek olívaolaj,
🤎 2 teáskanál római kömény,
🤎 1 teáskanál koriandermag,
🤎 1 teáskanál gyömbér,
🤎 0.5 lime-ból nyert limelé,
🤎 15 dkg zsemlemorzsa,
🤎 2 db tojás,
🤎 só, bors ízlés szerint,
🤎 50 ml olívaolaj,
összeállítás👇🏻
🤎 6 db hamburger zsemle,
🤎 1 db lilahagyma,
🤎 3 db sárgarépa,
🤎 15 dkg gomba,
🤎 6 db salátalevél.

Elkészítés:
A szósz elkészítéséhez a hozzávalókat egy kis lábasba öntjük, és lassú melegítés közben csomómentesre keverjük. Az egészet felforraljuk, majd alacsony lángon sűrű sziruppá főzzük.
A lencse fasírthoz egy nagy tálba öntjük az előzetesen megfőzött lencsét, a lereszelt répát, a kockázott hagymát, a felaprított, friss petrezselyemzöldet, valamint a snidlinget.
Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a zsemlemorzsát és a tojásokat is. Az egészet összegyúrjuk sűrű masszává, majd fasírtokat formálunk belőle, és olívaolajon mindkét oldalukat megsütjük.
Összeállításkor a félbevágott hamburgerzsemle egyik oldalát megkenjük a gyümölcsléből redukált szósszal. Erre jön egy zöldségfasírt, majd egy szelet lilahagyma.
Rápakolunk egy-egy adag répa- és gombaszeletet, majd salátalevelekkel fedjük be. Rátesszük a hamburger tetejét, és már fogyaszthatjuk is.