LAKTÓZMENTES PIKÁNS BORSÓFŐZELÉK🍵💚

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 2 ek. laktózmentes vaj vagy margarin, 2 ek. étolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl húsleves alaplé, 1-1,5 dl kókusztejszín, só, borsra.

A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát pedig nyomd szét! A vajat és az olajat egy lábasban hevítsd és dobd rájuk a vöröshagymát, majd párold üvegesre, közben adj hozzá 2-3 evőkanál alaplevet!

Ha a hagyma üvegesre párolódott, add hozzá a fokhagymát és 1-2 percig így kevergesd, majd add hozzá a borsót és az alaplével öntsd fel!

Fedő alatt 10-12 percig fől, majd húzd le tűzhelyről, vedd két felé és az egyik adagot botmixerrel turmixold össze! Keverd össze a pürésített és a darabosra hagyott főzeléket, majd öntsd hozzá a kókuszos főzőkrémet és tedd vissza a tűzhelyre!

Legvégül forrald össze, közben enyhén sózhatod-borsozhatod, majd üresen vagy feltéttel tálalhatod!

További bejegyzéseink

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…

A paprika 🌶

Immunrendszer erősítő.Javíthatja a vérkeringést.Magas A-vitamin tartalommal rendelkezik. Fogyasszunk bátran az…

Acai bogyó: a szuperélelmiszerek királynője 😋🫐

Az acai - Euterpe oleracea - pálma Dél-Amerika északi részéről származik, az…

Húsvéti gluténmentes fonott kalács 🐰🥰

Hozzávalók: 200 g gluténmentes süteményliszt1/2 csomag sütőpor1/2 tk. szódabikarbónapici só20…

Tévhit a szökőévvel kapcsolatban

💭Te tudtad?🤔 Sokan azt hiszik, hogy a szökőnap február 29.,…

Tejszínes medvehagyma-krémleves 🥣

Hozzávalók: 2 csokor friss medvehagyma (kb. 100g)350 g krumpli (tisztított…