K U S Z K U S Z 🍚🌾

2022. 05. 20.

A kuszkusz durumdarából készül: nedves állapotban lisztbe hempergetik, hogy rátapadjon a szemcsékre, utána pedig megszárítják. Az igazi kuszkuszt legalább egy órán át kell gőzölni, hogy megpuhuljon, azonban kapható előfőzött változat is, amely néhány perc alatt elkészíthető.
A kuszkusz mindhárom változata eltérő nagyságú: a marokkói egészen apró szemű, az izraelit bors nagyságú szemek jellemzik, a libanoni kuszkusz pedig borsó nagyságú szemekből áll.
A kuszkuszból készíthetünk salátát, összekeverhetjük húsokkal, zöldségekkel, bizonyos édességek alapanyagaként is szolgál, egyszóval a tészta és a rizs egyik alternatívájaként használható a konyhában. 🍚🌾

További bejegyzéseink

🍰FÜGÉS-MÁKOS SZELET Glutén-, tej- és…

Hozzávalók (18cm-es formához): 20 g gluténmentes zabpehely 50 g puffasztott…

Levendulaszörp cukormentesen 💜

Hozzávalók: 5 dkg levendula virág, 1 l víz, 40 dkg…

Frissítő hideg paradicsomleves cukor-, glutén-,…

Hozzávalók:♦️ 1 teáskanál olívaolaj,♦️ 1 db vöröshagyma,♦️ 2 gerezd fokhagyma,♦️70…

A Sulyom Tájétterem a Tisza-tó…

Csütörtökön, pénteken és szombaton 22:00-ig várják a kedves vendégeiket. 🙂…

Mit fogyasszunk edzés előtt és…

👉 A legjobb edzés előtti étkezés összetett szénhidrátot és fehérjét…

MARACUJA – az Amazonas szent…

🟡 Nagyon magas rosttartalommal bír és különösen jó a cukorbetegek…