A sajt tudatosan választva, és mértékkel fogyasztva nemcsak nélkülözhetetlen kalciumforrás, hanem az egyik legkedveltebb csemege is lehet. 🧀

A sajt tudatosan választva, és mértékkel fogyasztva nemcsak nélkülözhetetlen kalciumforrás, hanem az egyik legkedveltebb csemege is lehet. 🧀

De mikor melyiket válasszuk❓🤔
👉🏻 Levesekhez a keménysajtok, mint a cheddar vagy a Gruyére, tökéletesek lehetnek.
👉🏻 Tésztaszószokhoz a krémsajt illik.
👉🏻 Ha hússal együtt, sütőben készítjük, akkor nehezebben olvadó, kemény típusú sajtot is választhatunk.
👉🏻 Salátákhoz és a bruscettákhoz illenek a lágy sajtok, mint a mozzarella, a ricotta vagy az orda.
👉🏻 Gyümölcskrémekhez, tortákhoz az egyik legnagyobb kedvenc a mascarpone, az olaszok semleges ízű, nagyon zsíros krémsajtja.

További tippek és receptek